Ondersteuning voor Windows 7 beëindigd op 14 januari 2020

Levenscyclus van ondersteuning voor Windows 7

Microsoft heeft verklaard 10 jaar productondersteuning voor Windows 7 te leveren toen het werd uitgebracht op 22 oktober 2009. Deze periode van 10 jaar is nu afgelopen en Microsoft heeft de ondersteuning voor Windows 7 beëindigd zodat wij onze investeringen kunnen richten op de ondersteuning van nieuwere technologieën en fantastische nieuwe ervaringen. De exacte datum voor het einde van de ondersteuning voor Windows 7 was 14 januari 2020. Er worden geen technische ondersteuning en software-updates ter bescherming van je pc meer geleverd voor het product vanuit Windows Update. Microsoft raadt je ten zeerste aan om over te stappen naar Windows 10, om te voorkomen dat je in een situatie komt waarin je service of ondersteuning nodig hebt die niet langer beschikbaar is.

 

Wat betekent het einde van de ondersteuning voor mij?

Pc’s met Windows 7 ontvangen na 14 januari 2020 geen beveiligingsupdates meer. Het is daarom belangrijk om naar een modern besturingssysteem te upgraden, zoals Windows 10. Dit ontvangt de laatste beveiligingsupdates die helpen om jou en je gegevens beter te beveiligen. Bovendien is de klantenservice voor Microsoft niet meer beschikbaar voor technische ondersteuning voor Windows 7. Verwante services voor Windows 7 worden in de loop der tijd ook stopgezet. Bepaalde games, bijvoorbeeld, zoals Backgammon op het internet en Dammen op het internet, en de elektronische programmagids voor Windows Media Center zullen volgens planning worden stopgezet in januari 2020.

Wat moet ik doen?

Neem contact met ons op voor advies en of een offerte voor het overstappen naar windows 10

Kan ik mijn bestaande pc upgraden naar windows 10?

Ja in de meeste gevallen kan dit gewoon en kunnen wij een passende offerte voor u maken.

Wat gebeurt er als ik windows 7 blijf gebruiken?

Je kunt Windows 7 blijven gebruiken, maar na beëindiging van de ondersteuning wordt je pc kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico’s. Je pc blijft gewoon starten en werken maar je ontvangt geen software-updates meer van Microsoft, ook geen beveiligingsupdates.

Kan Windows 7 nog steeds worden geactiveerd na 14 januari 2020?

Windows 7 kan nog steeds worden geïnstalleerd en geactiveerd na het einde van de ondersteuning. Het wordt echter kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico’s omdat je geen beveiligingsupdates meer ontvangt. Microsoft raadt ten zeerste aan na 14 januari 2020 Windows 10 te gebruiken in plaats van Windows 7.

Wat moet ik doen als op mijn computer Windows 7 Enterprise wordt uitgevoerd?

Als je Windows gebruikt als onderdeel van een werkomgeving, raden we je aan contact met ons op te nemen.

Kan ik mijn bestaande programma’s verplaatsen naar een nieuwe Windows 10 pc of upgrade?

In de meeste gevallen kan dit, soms moeten programma’s opnieuw worden geïnstalleerd neem contact met ons op voor meer informatie en de mogelijkheden van overstappen naar Windows 10

Op welke manier beinvloedt het einde van de ondersteuning voor Windows 7 mijn Microsoft Office-apps?

Je ervaringen kunnen verschillen afhankelijk van de Office-versie die je gebruikt.

Het is belangrijk te weten dat Windows 7 zelf geen beveiligingsupdates meer ontvangt, waardoor je apparaat kwetsbaar is voor beveiligingsrisico’s.